Sfaturi pentru afacerea ta

Atunci cand deschizi o afacere ai atat de multe lucruri pe cap pe care trebuie sa le rezolvi incat nu sti ce sa faci prima data. Sa fi administratorul unei firme este destul de dificil chiar daca din exterior nu pare, iar domeniul ales poate face lucurile din ce in ce mai complicate.

In primul rand trebuie sa te ocupi de aspectele birocratice. Acestea necesita foarte mult timp pierdut si batai de cap, in foarte multe locuri.

Desigur, pentru a putea demara deschiderea unui firme trebuie sa existe un sediu social si un sediu profesional. Acestea pot coincide sau pot fi separate. Daca nu avem un spatiu personal pentru un sediu profesional, trebuie sa inchiriem spatiul potrivit inainte de deschiderea firmei, deoarece nu o putem deschide decat daca avem contracte de inchiriere atat pentru sediul profesional, cat si pentru sediul social.

Dupa ce firma este deschisa si domeniul acesteia hotarat implicit, trebuie sa ne ocupam de amenajarea spatiului. Conteaza foarte mult cu ce se ocupa firma respectiva, cati angajati are si ce norme legislative trebuie sa indeplineasca, insa sunt anumite aspecte valabile si obligatorii pentru orice fel de spatiu profesional.

Fiecare angajator trebuie sa creeze conditii cat mai bune de lucru atat angajatilor sai cat si propriei persoane, deoarece in cele mai multe situatii administratorii firmelor lucreaza cot la cot cu angajatii lor. Spatiile de lucru trebuie sa fie cat se poate de igienice, organizate si ordonate. Trebuie facuta curatenie inainte de venirea angajatilor sau dupa plecarea acestora in fiecare zi.

De exemplu atunci cand este vorba de o afacere care detine spatii de birouri, in afara igienei si curateniei in care trebuie sa isi desfasoare activitatile angajatii firmei, respectiv este necesar ca zilnic sa fie dezinfectate birourile, tastaturile, mouseurile, sterse monitoarele si scaunele de praf, dat cu aspiratorul si cu mopul, trebuie organizate birourile astfel incat fiecare angajat sa aiba un spatiu personal suficient pentru a se simti in largul lui si pentru a se putea concentra. Aceste aspecte sunt in primul rand morale si normale din partea unui administrator dar in acelasi timp aduc si randament maxim in randul angajatilor si automat o multime de beneficii angajatorului.

Atunci cand este vorba despre un cabinet medical, stomatologic sau chiar de un salon de infrumusetare sau de tatuat, lucrurile devin din ce in ce mai serioase si mai drastice cand vine vorba de curatenie si organizare. Aici trebuie sa fie totul deinfectat si sterilizat cu maxima atentie si folosite cat mai multe produse de unica folosinta. Trebuie sa fie un mediu steril deoarece sunt riscuri mult mai mari de imbolnavire sau infestare cu o multime de bacterii si virusi.

Desigur ca pentru astfel de afaceri exista o legislatie mult mai riguroasa iar administratorii care se hotarasc sa deschida ceva similar stiu de la bun incepu atat despre conditii cat si despre riscuri.

Baile sunt un detaliu foarte important indiferent daca discutam despre o afacere in domeniul medical, IT si daca afacerea respectiva are decat angajati sau si clienti.

Baile sunt de asemenea cel mai dificil de intretinut in orice sitiatie, deoarece riscurile de transmitere ale infectiilor,bacteriilor si virusilor mai ales prin intermediul vasului de toaleta sunt foarte crescute. Trebuie acordata o maxima atentie produselor de curatenie folosite, acestea trebuie sa fie profesionale neaparat. Eu personal recomand detergenti profesionali pentru a curata sediile afacerii mele inclusiv baile si sunt extraordinar de multumit de acestea.

Atat in baia angajatilor, cat si in baia clientilor folosesc detergenti toaleta si detergenti pardoseala profesionali pentru a fi sigur ca se vor indeplinii conditiile pentru o curatenie sporita si sigura

Dupa ce am vazut cat de eficiente si bune calitativ sunt aceste produse, mi-am convins sotia sa cumparam si pentru acasa aceste produse. Recomand  cu incredere aceste produse deoarece sunt foarte eficiente si la preturi foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>