Exista sau nu diferente intre becurile led si cele clasice?

In momentul in care avem nevoie de achizitionarea unui bec observam ca este din ce in ce mai greu sa gasim un bec clasic. Acest lucru se datoreaza faptului ca becurile clasice incet dar sigur vor fi inlocuite de catre becurile cu led, existand foarte multe domenii de activitate in care becurile clasice au fost inlocuite de catre cele cu led. Avantajele pe care le ofera utilizarea unor becuri led fac ca acestea sa fie cea mai buna solutie in materie de corpuri de iluminat. Principalele diferente pe care le ofera utilizarea becurilor led sunt urmatoarele:

  1. Consumul redus de energie electrica este fara nici o urma de indoiala cea mai importanta deosebire pe care o aduce utilizarea becurilor cu led. Acestea sunt concepute in asa fel incat sa consume foarte putina energie electrica fara a influenta gradul de luminozitate oferit de catre acestea.
  2. Trecerea timpului nu va afecta intensitatea luminoasa oferita de catre becul led, acest lucru fiind o alta deosebire.
  3. Becurile led nu sunt toxice pentru mediul inconjurator, acest lucru ddatorandu-se faptului ca acestea sunt confectionate din materiale non toxice.
  4. In cazul in care utilizezi becuri cu led nu trebuie sa astepti nici macar o secunda pentru ca acestea sa se aprinda la capacitate maxima deoarece acestea sunt concepute sa se aprinda instant la capacitate maxima.
  5. Posibilitatea de a putea regla intensitatea luminoasa oferita de catre becul led este o alta deosebire oferita de catre acest tip de bec.
  6. Durata de utilizare foarte mare. Spre deosebire de becul clasic, cel cu led poate fi utilizat extrem de mult, durata de viata a acestuia putandu-se intinde pana la 50000 ore.
  7. Rezistenta la socurile electrice dar si rezistenta la numeroasele inchideri, deschideri, este o alta mare deosebire oferita de catre utilizarea becurilor cu led.

In concluzie, pot afirma cu certitudine faptul ca exista diferente majore intre becul clasic si cel cu led, aceste deosebiri fiind motivele pentru care becul cu led este din ce in ce mai popular in casele noastre, si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>