Cum sa cresti plante cataratoare pentru rod bun

Se stie ca in agricultura oamenii apeleaza la fel si fel de trucuri pentru a face treaba buna si pentru a obtine plante cat mai frumoase, aspectuoase si cu rod cat mai bun. De exemplu, maica-mea planteaza anual un soi de dovlegi lungi de 3 metri, foarte gustosi si ideali pentru o masa cat mai copioasa, pentru intreaga familie. Problema in cazul acestor soiuri de dovlegi, precum si in cazul altor plante cataratoare, precum trandafirii sau vita-de-vie este necesitatea lor de la mama natura de a se “inalta” si de a creste cat mai sanatos cu putinta. Cum procedam cu aceste plante?

Omul gospodar stie ca inca de la rodire, pana sa se dezvolte planta si sa faca rod/flori, dupa caz, trebuie sa ia masuri si sa gaseasca un punct de sprijin pentru ele. Dupa parerea mea, intai si intai astfel de plante se curata cu atentie de ramurile si frunzele proaste. Mai apoi trebuie sa cautam punctul potrivit de sprijin. Unele persoane apeleaza la tarusi, altii la scanduri de lemn, iar cei mai ingeniosi considera ca este timpul sa dea frau liber dezvoltarii acestora si sa le monteze un gard.

In timp ce pentru plantele bogate si voluminoase vei avea nevoie de mai multi tarusi sau stalpi de sustinere, situatia ar putea fi la fel de bine rezolvata cu un singur element, si anume un gard numai pentru ele, care sa permita dezvoltarea lor in voie, fara ca sa te trudesti prea mult. Sau poti folosi ideea gardului pentru a oferi aceasta sansa la un rod bun pentru mai multe specii de plante.

Vei avea nevoie de materiale de constructii de calitate dar si accesibile, pentru ca sunt convinsa ca nu-ti place sa cheltuiesti mult si de prisos. Iti recomand acest panou gard metalic ideal pentru astfel de plante, cu o rezistenta ridicata in timp si la volumul plantelor diverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>