Copiii de până la cinci ani, televizorul si scaunul auto

Televizorul a intrat în rutina oricărei familii. Fie că este un model mai vechi, fie că este un model nou apărut pe piață televizorul este ca un membru al familiei. Dacă părinții își petrec timpul liber urmărind programele de televiziune cu siguranță acestă tendință va fi inspirată și copiilor. Chiar dacă în cea mai mare parte se consideră că televizorul are un impact negativ asupra copilului, dacă este folosit așa cum trebuie acesta va acționa pozitiv asupra dezvoltării cognitive a celor mici.

Copii cu vârsta între 0 și 3 ani sunt atrași de imaginile care se schimbă foarte repede și de sunete, acestea au un efect hipnotic asupra copilului. Micuții nu trebuie să petreacă mai mult de 15 minute în fața televizorului, astfel că pot alterna activitățile de joc cu cele de a urmări programul de la televizor. Pentru a se dezvolta la nivel cognitiv părinții pot încuraja copilul să vorbească despre ceea ce vede. Daca vreti sa fie in siguranta si-n masina trebuie sa va uitati peste carucioare copii de la BebeABC si carucioare baby design de la BebeABC.

Copii între 3 și 5 ani sunt pasionați de desenele animate pe care le și resimt afectiv. Durata vizionării nu trebuie să depășească 30 de minute iar părinții trebuie să fie atenți la tipul de desen urmărit. Pentru că impactul afectiv este mare părintele poate explica copilului ce trebuie să înțeleagă din acțiunea personajelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>