Ce tipuri de web hosting exista?

Web hosting-ul este in momentul de fata un domeniu de activitate foarte activ, atat pe piata internationala cat si pe piata locala. Acest lucru se datoreaza in primul rand posesorilor de site-uri, care apeleaza la firmele de web hosting pentru a cere gazduire pe servere. Insa, nu doar de posesorii de site-uri sunt cautate firmele de web hosting, ci si de persoanele care doresc sa gazduiasca pe server-e fotografii, diverse programe, sau muzica. Desigur ca in comparatie cu server-ele pentru gazduirea site-urilor, cele pentru gazduirea diverselor fisiere sunt la o scara mult mai mica.

Acum, ca ne-am lamurit intr-o oarecare masura ce inseamna web hosting-ul, sa ne reintoarcem la titlul acestui articol. In functie de spatiul de stocare de care are nevoie site-ul respectiv, web hosting-ul poate fi:

  • Web hosting personal: acest tip de gazduire web Megahost se foloseste de proprietarii site-urilor personale, site-uri care nu au cerinte ridicate din punct de vedere a spatiului de stocare. Cele mai mari dezavantaje a acestui tip de gazduire web sunt spatiul de stocare precum si traficul, ambele fiind limitate. Marele avantaj a acestui tip de gazduire web este reprezentat de faptul ca acest serviciu poate fi accesat gratuit.
  • Web hosting profesional: acest tip de gazduire web este folosit de doua categorii, si anume:
  1. Posesorii unor site-uri personale care datorita complexitatii site-ului pe care il detin, nu pot fi multumiti de ceea ce le ofera un host gratuit;
  2. Site-urile firmelor, inca din momentul in care se pune in discutie construirea unui site pentru o anumita firma, din start trebuie sa avem un buget alocat acestei activitati.

Asa cum probabil anticipati, cel mai mare avantaj a web hosting-ului profesional este reprezentat de libertate din toate punctele de vedere, fie ca vorbim despre spatiu de stocare, trafic sau asistenta tehnica. Chiar daca nu mai e nevoie sa mentionez, singurul dezavantaj este reprezentat de costul unui asemenea serviciu de gazduire web.

In finalul acestui articol doresc sa fac si o recomandare celor care sunt in cautarea unei firme de web hosting sau inregistrare domenii web. Aceasta recomandare poarta numele de VPS Megahost, una din cele mai bune firme din acest domeniu, din punctul meu de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>