Crinii, florile favorite ale bunicii

Copila fiind imi amintesc cum ma fascinau crinii infloriti din gradina si ghivecele bunicii. Pe atunci ea era inca in putere si putea sa-si ingrijeasca florile si sa locuiasca la tara, departe de noi. In raiul ei gaseam eu toate bunatatile si frumusetile de pe pamant: capsuni, cirese, coacaze, agrise si caise.

In ziua in care i s-a imputinat trupul si au inceput sa-i tremure mainile a venit la Bucresti sa stea in acelasi oras cu noi.

Cel mai mult a plans dupa crinii ei.

-I-am vandut, i-am tradat si te iubeau asa de mult, mi-a spus ea cu lacrimi in ochi! Cand veneai in vacanta de vara, ei infloreau pentru tine.

Orica tar fi fost un crin de rar si de frumos, bunica il rupee din gradina pentru mine si mi-l aducea in camera ziua, iar noaptea il scotea pe hol:

-Nu se doarme cu crinii in casa, imi dadea ea grija! Iti fura oxigenul.

Trebuie sa gasesc o modalitate de a-I aduce crini in garsoniera pe care si-a cumparat-o aproape de noi dup ace si-a vandut casa. Cu livrare flori Bucuresti  vreau sa-I umplu bratele batrane si neautorate, dar pentru mine cele mai frumoase din lume (pentru ca m-au leganat si strans la piept) cu crini.

Buchetul alcatuit din crini si trandafiri si numit Intelepciune va fi primul produs de la Flori Bucuresti cu care a voi rasfata pe bunica. In fata paletei cromatice alcatuite din: alb, roz, verde, indigo, ivoire bunica mea va intineri.

Intelepciunea o caracterizeza pe bunica fiindca si nurorile imi povestesc cum le-a povatuit mereu de bine si le-a invata sa fie gospodine. Stau si privesc cu atentie buchetele din florarie si realizez ce buni psihologi sunt maestrii de la Flori Bucuresti. Pentru sentimente echilibrate ei folosesc flori nobile si culori rafinate. Cu siguranta ca au studiat indelung gusturile oamenilor intelepti si au gasit formula ideala, fiindca i-am spus bunicitei cum se numeste buchetul, iar ea a evaluat armonia dintre nomenclatura, flori si culori ca fiind intelepciunea intruchipata.

De ce isi merita bunica buchetul care poarta acelasi nume, alcatuit din crin alb,  miniroze roz, banan si  lisianthus mov?

Pe cand era studenta, a avut o colega foc de desteapta si generoasa, dar foarte ura, cu care a ramas prietena de altfel si acum.

-Sunt urata, foc de urata. Am auzit spunandu-se asta despre mine, a spus ea intr-o zi plangand in hohote! Te rog ca macar tu sa-mi spui adevarul, a somat-o ea pe cea maid raga fiinta din viata mea! Daca ma minti, pierzi prietenia mea!

Somatia era categorical, bunicii nu-I placea sa raneasca, dar nici sa minta grosolan si atunci a gasit rezolvarea eleganta:

-Pentru mine esti cea mai finuta colega. Esti finuta-finuta. Te vei casatori in curand si vei vedea ca am avut dreptate.

Buna prezicatoare a mai fost fiindca unul dintre colegii de grupa a apreciat finetea si a luat-o de nevasta. De cate ori le intalneam la o cafea, prietena bunicii imi zicea razand in hohote:

-Sa inveti de la bunica ta, draga! Sa nu-I spui niciodata unei persoane ca este urata, ci ca este finuta!

Tot cautand, tot coamndand din dorinta fireasca de a-i umple bratele vii de flori, mi se pare ca buchetul din flori nobile vor face o impresie puternica asupra bunicutei care mi-a fost si imi este mentor.

In 2018 ii voi cmanda multe buchete de crini: alb, rosii, galbeni, roz si portocalii ca semn de recunostinta pentru tot ceea ce a facut pentru mine.

Pretul florilor este scazut fata de frumusetea, prospetimea si arta cu care sunt prezentate in buchet. Livrarea la domiciliu ajuta persoanele ocupate care doresc sa-I faca o surpriza celor dragi. In zilele in care nu o pot vizita pe bunica, trimit buchete de crini in locul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>