3 persoane celebre care au fost transexuali

De-a lungul istoriei, au existat intotdeauna multe figuri importante care si-au recunoscut sexualitatea diferita fata de marea majoritate a oamenilor: homosexuali, lesbiene, insa personalitatile transexuale sunt mai greu de identificat.  Asta si pentru ca era destul de greu de identificat, daca respectivii nu isi marturiseau optiunile sexuale. In cultura occidentala, de obicei celebritatile care isi exprimau public inclinatiile sexuale neobisnuite erau intelese gresit si erau respinse, fiind percepute ca bolnavi psihic.

Iata o lista cu cateva figuri istorice transgender – persoane carora le-a fost atribuit un gen la nastere dar si-au trait viata identificandu-se cu celalalt gen. Sigur ca lista este supusa speculatiilor, atata timp cat acestia au trait cu mult timp in urma, in vremuri si in locuri unde sexul a fost inteles atat de diferit, incat s-ar putea sa nu stim niciodata cu siguranta daca au fost cu adevarat transexuali sau nu.

Chevalier d’Eon
poza_trocmaer_info_Luxury_Escorts_com

Nascut in 1728, Chevalier d’Eon a avut o cariera ilustra ca spion francez si diplomat. Dupa ce a petrecut aproximativ prima jumatate a vietii ca barbat, Chevalier a inceput sa apara la curtea reginei Elizabeth, imbracat ca femeie, pretinzand ca i s-a stabilit la nastere sexul feminin si cerand sa fie recunoscut(a) ca atare de catre guvernul francez (o autopsie dupa moartea lui Chevalier a aratat ca la nastere i se atribuise sexul masculin). Chevalier a fost o figura atat de bine cunoscuta incat termenul „eonism”, provenit de la numele sau, a fost folosit in epoca pentru a descrie transexualii.

Albert Cashier

Albert Cashier a fost un transgender care a servit in Armata Uniunii in timpul Razboiului Civil. Nascuta Jennie Irene Hodgers, Cashier a sustinut ca a inceput sa se imbrace in haine masculine inca din copilarie, pentru a-si gasi un loc de munca. In timpul razboiului, Cashier a luptat in aproximativ 40 de batalii si, odata ce a fost capturat intr-o batalie a invins un gardian pentru a scapa.

Michel Dillon

Nascuta Laura Maud in mai 1915, Michel Dillon a fost primul transgender care a suferit vreodata o faloplastie (adica, practic, un doctor a construit un penis pentru el de la zero si l-a alipit corpului sau). De asemenea, a publicat o carte intitulata „Self: Un studiu in endocrinologie si etica”, pe care multi oameni o considera prima carte despre identitatea transexuala si schimbarea de sex. In aceasta carte, Dillon a descris identificarea transgender-ului ca fiind innascuta si neafectata de psihoterapie si a pledat pentru tratamentul medical care utilizeaza hormoni si chirurgia. Dillon insusi a ajutat la tranzitia chirurgicala a Robertei Cowell, prima persoana britanica transexuala de sex masculin-feminin care a suferit o operatie de schimbare de sex.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>