Narghilea sau tigara?

Cei care aleg sa isi petreaca timpul la Azuko, fac acest lucru in principal pentru a fuma o narghilea Bucuresti intr-un loc placut si relaxant. Totodata, la Azuko te poti bucura si de preparate delicioase, gatite de bucatari iscusiti. Daca alegi Azuko, poti fuma o narghilea la doar 17 lei. Pe cei de la Azuko ii gasesti atat in Centrul Vechi, cat si in zona Iancului.

Insa, cand vine vorba de fumat, ce preferi? Narghilea sau o tigara clasica?
Sunt multe persoane care prefera ambele variante. Ele fumeaza zilnic tigari si ocazional narghilea. Sunt insa si persoane care prefera sa fumeze des narghilea, dar ocazional tigara. Insa, nu are rost sa ne mintim. Atat tigara, cat si narghileaua dauneaza sanatatii. Insa, viciile sunt vicii si ne supunem riscurilor.

Mai intai vorbim de narghilea. Narghileaua poate fi fumata atat acasa, cat si in oras. Cand fumezi acasa, trebuie sa ai o narghilea pe care sa o prepari. Iti poate lua destul de mult timp. Ai nevoie de rabdare si bineinteles de cele necesare. Cand ai narghilea acasa esti tentat/a sa fumezi mult narghilea, ceea ce nu e foarte indicat pentru sanatate. Una e sa mergi ocazional la Azuko pentru o narghilea si alta e sa fumezi de cateva ori pe zi. Narghileaua fumata in exces poate prezenta reale pericole: probleme la sistemul nervos, iritarea nasului, ochilor si gatului, oboseala, dureri in piept, etc. Ai grija cat anume fumezi si nu fuma narghilea in exces. Narghileaua poate avea diverse arome, fapt pentru care ea e preferata adesea. Cand fumezi acasa, te limitezi la cateva arome. Insa, cand alegi sa fumezi in oras, te poti bucura de arome deosebite. La Azuko poti fuma narghilea cu diverse arome: grapefruit, lamaie, portocala, banana, cocos, pepene galben, pepene rosu, strugure, piersica, cirese, capsuni, mere, vanilie, trandafir sau menta. E alegerea ta daca fumezi sau nu narghilea.

De cealalta parte sunt oamenii care fumeaza tigari zilnic. Tutunul este foarte daunator sanatatii. Multe persoane fumeaza in exces, tigara dupa tigara. Fumatul este deosebit de nociv, atat cel pasiv, cat si cel activ. Mai bine fumezi ocazional o narghilea, decat sa fumezi un pachet de tigari pe zi. Acum, mai nou nu ai voie sa fumezi in spatiile publice, fapt pentru care nu mai ai voie sa fumezi in localuri. Pentru a inlocui tigarile atunci cand mergi la cafea, opteaza pentru o narghilea. Fumatul poate fi extrem de daunator pentru toate organele corpului. Evita cat poti de mult tigarile, daca vrei sa fii o persoana sanatoasa. Nu inlocui tigara cu tigarile electronice in ideea ca sunt mai sanatoase, deoarece si tigarile electronice dauneaza grav sanatatii.

Fumatul este daunator, indiferent de forma in care alegi sa fumezi. Trebuie sa fii constient/a de acest lucru. Insa, viciile sunt greu de invins, fapt pentru care trebuie sa incerci macar sa reduci din consum. Una e sa fumezi ocazional o narghilea si cu totul altceva este sa fumezi narghilea de 2-3 ori pe zi sau pachete intregi de tigari. Ai grija de sanatatea ta si bucura-te cu grija de micile placeri ale vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>