Sfaturi pentru amenajarea dormitorului de la bloc

Amenajarea unui dormitor este o provocare destul de mare mai ales in cazul in care vorbim despre un dormitor de la bloc. Dupa cum bine stim, dimensiunile unui apartament nu sunt atat de generoase pe cat ne-am dori motiv pentru care trebuie sa fim destul de inventivi atunci cand ne amenajam dormitorul. Pentru ca acesta sa fie functional dar si elegant este necesara respectarea urmatoarelor sfaturi:

  • Pentru a nu ajunge in situatia in care mobila pe care am achizitionat-o sa nu incapa in dormitor trebuie ca inainte de a o achizitiona sa masuram foarte bine locul in care urmeaza sa o amplasam. De asemenea, apelarea la o firma care comercializeaza mobila la comanda este un alt pas pe care trebuie sa il urmam atunci cand ne amenajam dormitorul. Prin achizitionarea unui dormitor la comanda ne asiguram ca mobila pe care o achizitionam arata exact asa cum ne dorim noi, atat din punct de vedere functional cat si din punct de vedere estetic.
  • Cromatica dormitorului este extrem de importanta deoarece in functie de aceasta se creaza o anumita atmosfera. Pentru ca aceasta atmosfera sa fie cat mai placuta, relaxanta dar si eleganta trebuie utilizate doar culori deschise, calde, care iti ofera o stare de bine in momentul in care le privesti. Albastrul, galbenul, verdele, portocaliul sunt doar cateva dintre culorile calde ce vor fi la moda in anul 2018 atunci cand vine vorba despre amenajarea dormitorului.
  • Din ce in ce mai multa lume lucreaza si acasa motiv pentru care trebuie sa avem un spatiu de lucru. Avand in vedere ca in interiorul unui apartament nu poate fi vorba despre amenajarea unui birou deoarece spatiul este restrans, amplasarea unui spatiu de lucru in dormitor este din punctul meu de vedere modalitatea prin care imbinam utilul cu placutul. Pentru ca aceasta metoda sa fie cat mai eficienta este nevoie ca acest spatiu de lucru sa fie cat mai delimitat de spatiul de odihna.

In concluzie, creativitatea si inspiratia sunt doua dintre calitatile pe care trebuie sa le aiba o persoana care isi doreste amenajarea unui dormitor astfel incat la finalul procesului de amenajare aceasta sa se poata bucura de un dormitor functional, relaxant si elegant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>