Masini agricole second-hand

540X400_1469461691piesebalotierajohndeere3361 (1)

Piata utilajelor agricole second hand din Romania este din ce in ce mai mare in fiecare an, doar in 2018 s-au vandut utilaje agricole second hand de peste 2.6 miliarde de euro, aici fiind doar cele declarate la ANAF.

Atunci cand te gandesti sa achizitionezi cu siguranta te gandesti ca nu are sens sa cheltuiesti 50.000 euro pe un tractor nou si dupa 5 ani sa primesti 25.000 euro pe el, desi el mai poate duce inca 10 ani foarte bine.

Ai dreptate, utilajele second hand pot sa isi faca bine treaba o perioada mare de timp si nu are rost sa cheltui o multime de bani pe utilaje noi.Dar, trebuie sa fi foarte atent la viciile utilajelor. Nu ai vrea sa iti achizitionezi un utilaj agricol si dupa doar 2 saptamani in plina campanie sa nu mai poti lucra cu el si sa pierzi bani si mai ales mult timp pana iti repari utilajul.

In urmatoarele randuri iti vom prezenta cateva vicii si probleme care pot sa apara atunci cand achizitionezi un utilaj agricol second hand.

Scurturi la sistemul electric

Daca tractorul nu este curatat la sfarsitul fiecare campanii aceasta creeaza o casa foarte primitoare pentru toate rozatoarele. Acum, normal, rozatoarele nu o sa iti manace metalul, dar pot sa roada cablurile. Si avand in vedere ca in interiorul tractorului sunt cateva mii de fire care merg intre toate componentele utilajului, tot ce trebuie este sa roada izolatia de pe cateva dintre ele pentru a aparea un scurt.

Nu se fac revizii inainte de livrarea utilajului

Intretinerea utilajul este foarte importanta, de aceea uleiurile si filtrele trebuiesc schimbate regulat pentru ca altfel isi pierd proprietatile de filtrare pe care le au.

Dar pe langa aceste lucruri, daca nu sunt intretinute bine pot aparea probleme grave la motor sau la sistemul hidraulic.

Aceste lucruri sunt important atat pentru cumpararea unei masini agricole, cat si pentru cumpararea unei piese tractor  sau cioc inodator john deere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>