Cum stii ca ai nevoie de un kit de ambreiaj pentru Seat?

Unii soferi de Seat atunci cand pedala de ambreiaj nu mai functioneaza corespunzator sau nu mai functioneaza deloc se duc la service, platesc, asteapta sa li se rezolve problema si gata. Ei nu prea stiu ce s-a intamplat atunci cand masina lor a fost in service sau ca a fost nevoie de un kit de ambreiaj pentru Seat, pentru ca unele piese din ambreiaj sa fie schimbate si totul sa mearga din nou ca inainte. Sa vedem totusi mai pe larg ce se intampla de fapt si cum stii ca ambreiajul tau are nevoie de o schimbare.

Orice ambreiaj, chiar si cel de Seat, are trei piese componente principale, acestea fiind discul de ambreiaj, placa de presiune si rulmentul de presiune. Ai nevoie de un kit de ambreiaj pentru Seat atunci cand pedala de ambreiaj incepe sa patineze. Acesta este termenul folosit pentru urmatorul simptom: motorul se tureaza in gol atunci cand vrei sa schimbi din viteza intai in viteza a doua sau din a doua in a treia. La un moment dat e posibil sa nici nu mai simti pedala sau pur si simplu sa ramana blocata.


In acest caz, nu prea mai ai ce sa faci decat sa remorchezi masina sau sa o urci pe platforma si apoi sa o duci la un service, unde un mecanic va folosi un kit de ambreiaj pentru Seat pentru a rezolva problema. Vorbim aici despre ambreiajul unei masini cu cutie de viteza manuala si nu de cel de la masinile cu cutie automata, care este un caz special. La astfel de autoturisme, sunt implicate mai multe ambreiaje de obicei care functioneaza impreuna.

Cum stii ca ambreiajul trebuie reparat? Poti de exemplu sa simti o rezistenta la apasarea pedalei. Acesta e primul semn ca ceva nu este in regula. E bine sa apelezi la un mecanic inca din aceasta faza, pentru a evita cheltuieli mai mari. Urmatoarea faze e patinarea de care am vorbit la inceputul articolului. Apoi, motorul se tureaza in gol in orice viteza si nu cupleaza la rece prima treapta. Cand ai ajuns in acest stadiu, ai nevoie de un kit de ambreiaj pentru Seat, cum sunt cele pe care le gasesti in magazinul de piese auto eGarajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>